11. Sajam pčelarstva i poljoprivrede – Srebrenik 2019 (VIDEO)

U organizaciji pčelarskog društva “Roj”, a pod pokroviteljstvom grada Srebrenika održan je “11. sajam pčelarstva i poljoprivrede Srebrenik 2019”.

Tradicionalni sajam pčelarstva i poljoprivrede kao i ranijih godina u centru grada na Trgu Alije Izetbegovića okupio je veliki broj pčelara i poljoprivrednika iz cijele BiH koji su izložili svoje proizvode. Na sajmu su naši sugrađani po promotivnim sajamskim cijenama mogli kupiti vrlo kvalitetan med ali i puno drugih proizvoda na bazi meda, polena, voska i matične mliječi kao i razne vrste pekmeza, ajvara i ostale poljoprivredne proizvode uzgojene na ekološki način bez primjene hemijskih sredstava.

Zaslužnim pojedincima, Junuz Mulahmetović, predstavnik pčelarskog društva “Roj” Srebrenik, uručio je priznanja i zahvalnice, a prigodan kulturno – zabavni program pripremili su učenici “Prve osnovne škole” Srebrenik koji su po riječima direktora ove ustanove Harisa Mehmedovića po sedmi put učesnici sajma pčelarstva u Srebreniku.

Nastavnica bosanskog jezika i književnosti “Prve osnovne škole” Srebrenik Kimeta Buševac kazala je kako se sa velikim zadovoljstvom svake godine pripremaju i učestvuju na sajmu. Sa željom da Srebrenik bude poznat po nečemu lijepom što pčelarstvo svakako jeste.

Posebnu pažnju u zabavnom dijelu programa privukli su najmlađi učenici 2. razreda učiteljice Adise Čekić koji su maskirani u pčelice sa kanticama za med u rukama otpjevali prigodnu pjesmicu.

U svakom slučaju ni zabave, a ni slatkih domaćih proizvoda na ovogodišnjem 11. po redu sajmu pčelarstva i poljoprivrede u Srebreniku nije nedostajalo.

A kako je sve to izgledalo pogledajte u našem videu.

Komentari

Komentariši