5. oktobar, Svjetski dan učitelja prigodno obilježen i u Srebreniku (VIDEO)

Povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, gradonačelnik grada Srebrenika Nihad Omerović upriličio je prijem za prosvjetne radnike i predstavnike sindikalnih organizacija i menadžmenta osnovnih škola s područja Srebrenika.

Nakon čestitanja prosvjetnim radnicima, gradonačelnik Omerović je istakao kako prosvjetni radnici trebaju da budu ponosni povodom dana učitelja, te je naglasio koliko je častan i važan posao koji oni svakodnevno rade u odgoju i obrazovanju mladih osoba.


Muhamed Jašarević, šef Gradske službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti, pridružio se čestitkama svim prosvjetnim radnicima uz naglašavanje koliko je još puno truda potrebno na stvaranju osnovnih preduslova za ostanak i opstanak mladih u BiH.

Obilježavanje dana učitelja nastavljeno je polaganjem cvijeća na centralna spomen obilježja i odavanjem počasti stradalim braniteljima.

Nakon toga u Domu kulture u Srebreniku održana je svečana proširena sjednica nastavničkog vijeća srebreničkih osnovnih škola i Mješovite srednje škole Srebrenik na kojoj su najzaslužnijim nastavnicima i učiteljima uručene nagrade i priznanja.

Svečanoj sjednici su se obratili mnogi uvaženi gosti i predstavnici sindikata i aktiva sa područja grada Srebrenik, a sjednicu je otvorila Fahreta Brašnjić, ministrica obrazovanja i nauke TK.

Komentari

Komentariši