“Dani kruha i plodova zemlje 2019.”: promocija tradicije i folklora Srednje Špionice (VIDEO)

U organizaciji HKD “Napredak” Srebrenik u naselju Srednja Špionica  održana je tradicionalna gastronomsko-kulturna manifestacija ” Dani kruha i plodova zemlje”.

Riječ je o manifestaciji koja ima za cilj promociju tradicionalnog načina života, proizvodnje organske hrane, narodnih jela i običaja, koja se 14 -tu godinu za redom organizuje u ovom naselju. Učešće na ovogodišnjim “Danima kruha i plodova zemlje”  u Srednjoj Špionici uzelo je više od 300 posjetilaca, a zvanično ovu manifestaciju otvorio je predsjedavajući Gradskog vijeća Srebrenik Anto Marković, istakavši da ovakve manifestacije upravo predstavljaju ono najbolje što grad Srebrenik i cijela BIH imaju.

Prema riječima Filke Veselčić, predsjednice HKD Napredak Srebrenik, vrijedne domaćice iz Srednje Špionice i okolnih naselja potrudile su se da pripremom starih tradicionalnih jela, narodnih rukotvorina i ovog puta dočaraju način života predaka.

Uz članove Planinarskog društva “Majevica” Srebrenik, koji su i ovog puta planinarskim pohodom od centra Srebrenika do Srednje Špionice dali svoj doprinos, obilježavanje ovogodišnje manifestacije uveličali su i brojni posjetioci i predstavnici udruženja od Tuzle do Distrikta Brčko.

Cjelokupna manifestacija upotpunjena je prigodnim kulturno-zabavnim programom.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u nađem videu:

Komentari

Komentariši