Gradski derbi najmlađih košarkaša Srebrenika (VIDEO)

U sklopu Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla (RKS) odigrane su prve utakmice 1. kola Lige mladih RKS Tuzla.

Tim povodom u Sportskoj dvorani Srebrenik u subotu 19.10.2019.  godine priređen je gradski derbi između KK Gradina Srebrenik i KK Silver Kings Srebrenik, a odigrane su 3 utakmice između mladih ekipa oba gradska tima u selekcijama: pioniri, kadeti i juniori.

U prvom kolu Lige mladih RKS Tuzla, Silver Kingsi su savladali sve tri selekcije Gradine u gradskom derbiju sa ubjedljivim rezultatima:

Pioniri 54-4
Kadeti 74-50
Juniori 104-51

Pune tribine gledalaca su doprinijeli već zanimljivim utakmicama i dobroj igri igrača koji su imali obostranu podršku publike.

Ponašanje svih igrača obje ekipe te ukupan “Fair-play” je za svaku pohvalu.

Trener KK Silver Kingsa, Edin Bajraktarević je pohvalio cjelokupan derbi te je istakao kako se nada zapaženijim rezultatima ove sezone naglasivši veoma dobar rezultat koji su ostvarili pioniri i kadeti Silver Kingsa prošle sezone dok ove sezone to isto očekuje i od selekcije juniora.

Danas je u Srebreniku održan praznik košarke!” rekao je Damir Adrović, trener KK Gradina.

On je također naglasio kako je KK Gradina ove sezone ušla sa najmlađom ekipom u selekciji pionira u kompletnoj juniorskoj ligi gdje imaju igrače od 2008 do 2010 godišta koji će na svojim utakmicama ove sezone odmjeravati snage sa pionirskim selekcijama koje u prosjeku imaju starije i iskusnije igrače.

Kako je sve to proteklo pogledajte na našem videu:

Komentari

Komentariši