3. Sajam ženskog poduzetništva ” Zlatne ruke” Gračanice (VIDEO)

Sa više od 45 udruženja učesnika održan  je 3. Sajam ženskog poduzetništva „Zlatne ruke Gračanice“ u organizaciji grada Gračanica, u saradnji sa ženama grada Gračanica, BKC-om, školama obdaništem i Umjetničkim obrazovnim centrom.

Na sajmu je učestvovalo preko 40 izlagača/udruženja iz gradova: Srebrenik, Tuzla, Visoko, Kalesija, Živinice, Brčko, Doboj Jug, Doboj Istok, Lukavac, Zavidovići, Tešanj i Gračanica. Pored udruženja, učešće na Sajmu su uzeli i učenici JU MSŠ Gračanica, kao i učenici Prve osnovne škole Gračanica.

Cilj sajma je afirmacija poduzenica koje vode žene manjih prihoda, promovisanje prava žena, poboljšavanje položaja žena u lokalnoj zajednici, te pružanje adekvatne potrebe i uklanjanju nepotrebnih administrativnih prepreka.

Treći sajam ženskog poduzetništva pod nazivom “Zlatne ruke Gračanice” zvanično je otvorio gradonačelnik Gračanice Nusret Helić. Na ovogodišnjem sajmu se mogla vidjeti raznovrsna paleta proizvoda, od hrane, nakita, odjevnih predmeta, ručnih radova do umjetničkih djela. Isto tako smo imali priliku da čujemo mišljenja i ideje uspješnih žena poduzetnica. Kulturno-zabavni program priredili su najmlađe zvijezdice osnovnih i srednjih škola Gračanice.

Iz godine u godinu Sajam ženskog poduzetništva “Zlatne ruke Gračanice” je sve posjećeniji , a mi se nadamo da će naredni okupiti još veći broj žena koje su spremne započeti vlastiti posao.

Atmosferu sa sajma vam donosimo u videu ispod.

Komentari

Komentariši