Anketa: Evo šta građani Tuzle imaju reći za rijalitije (VIDEO)

Broj rijaliti emisija svakog dana je sve veći, srazmjerno broju ljudi koji iste takve emisije prati. Nesumnjiva je činjenica da djeca počinju da gledaju i prate rijalitije još dok su vrlo mlada, a roditelji su zabrinuti kakav ishod na ponašanje njihove djece oni mogu da imaju.

Prema najnovijim istraživanjima prosječan tinejdžer provede približno 28 sati sedmično ispred televizora, gledajući najčešće rijaliti emisije. Na taj način oni se direktno susreću, najčešće vrlo rano i na pogrešan način sa vulugarnim i neprimjerenim rječnikom. Dakle, televizijski programi ovog tipa u današnje vrijeme imaju sve veći uticaj na život mladih.

Zašto je ova pošast za zdrav razum ovoliko popularna u našoj zemlji?

Reality emisije predstavljaju hibrid između dokumentarnog i dramskog sadržaja, a uključuju i elemente promidžbenog programa.

Iako postoje brojne verzije reality programa, često se u njima prikazuju osobe grupirane i smještene na određeno mjesto, a koje se najčešće međusobno ne poznaju i čije ponašanje se od strane produkcije često usmjerava i potiče radi kreiranja sadržaja. Takve emisije mogu sadržavati i sukobe između sudionika, neuobičajena ponašanja, seksualizirana ponašanja, svađe i sve ostalo što intrigira javnost i izaziva zanimanje.

Pitali smo građane Tuzle da li oni prate rijaliti emisije i da li bi učestvovali u nekom rijalitiju. Šta su nam odgovorili, pogledajte u videu ispod.

Komentari

Komentariši