“Večer poezije” u Srebreniku (VIDEO)

Oktobar je mjesec knjige ali i međunarodni mjesec školskih biblioteka. Tim povodom je u prostorijama školske biblioteke Srednje mješovite škole Srebrenik održano večer poezije, na kojem su pored učenika ove škole, sa svojim ali i književnim radovima poznatih pisaca predstavili i učenici Prve osnovne škole, te glumci i pjesnici i pjesnikinje sa područja grada Srebrenik.

U procesu obrazovanja učenika i sticanja im početnog, osnovnog, znanja, biblioteka ima značajnu ulogu, utoliko što u njoj učenici pronalaze smjernice za dalje cjeloživotno učenje. U biblioteci učenici razvijaju maštu, formiraju svoje čitalačke navike i dolaze do različitih spoznaja odnosno umnih zaključaka. Tu razvijaju komunikacijske, informacijske, pretraživačke sposobnosti i tu se formiraju aktivni čitatelji i čitateljice, koji čitaju i vannastavne sadržaje, pritom usvajajući estetske i kulturne vrijednosti.

Povodom značaja i važnosti školskih biblioteka za sve učenike , zaposleni ali i učenici Srednje mješovite škole Srebrenik odlučili su prirediti večer poezije, te na taj način približiti poeziju mladima.

Kako je izgledalo večer poezije, te šta su nam učesnici pripremili, pogledajte u videu ispod.

Komentari

Komentariši