Na treningu sa FK Seona: “Očekujemo pobjedu protiv Odžaka” (VIDEO)

Najvažnija sporedna stvar- fudbal ovih dana je glavna tema u Srebreniku. Nezaobilazna tema je i fenomenalni derbi Seona -Čelić sa nevjerovatnim rezultatom 11: 0, a svih 11 golova je postigao igrač FK Seona Adnan Salkić.

Trenutni lideri Druge nogometne lige FBiH- Sjever, mali klub koji igra velikim srcem, FK Seona ostat će upisan u historiji fudbala. Riječ je o nogometnom klubu iz Seone, koji je osnovan 1971. godine. Većinu svog postojanja je proveo u nižim ligama bosanskohercegovačkog nogometa. Najveći uspjesi Kluba su osvajanje Prve lige Tuzlanskog kantona i Kup-a TK. Pored dosadašnjih rezultata FK Seona je i ove godine napravila fenomenalan rezultat. Proteklog vikenda u Drugoj ligi FBIH – Sjever odigrana je utakmica koja će ostati upisana u historiji fudbala. Seona je odnijela pobjedu nad Čelićem sa 11 golova. 

“Fudbalski klub Seona je lider Druge nogometne lige Federacije grupa Sjever i bez imalo hvale , možemo reći da smo vladari Sjevera. Nadamo se da ćemo sada privesti na prvoj poziciji ovaj dio prvenstva”, rekao je za televiziju Tatabrada trener FK Seona Nermin Džanić. Trener je dodao i kako je ponosan na svoje igrače ali i na do sada odigrane utakmice.

U klubu kažu kako su naročito ponosni na odigrani derbi Seona:Čelić, a na postignutih 11 golova ponosan je i igrač Adnan Salkić, koji je svih 11 golova postigao u istoj utakmici.

Ta utakmica je najuspješnija utakmica u mojoj karijeri… Mogu slobodno da kažem da u mojoj skromnoj karijeri nisam zamišljao da mogu ovako nešto da uradim… u tom trenutku nisam ni brojao golove, drugi su brojali… Mogu samo da kažem da sam ponosan na svoje suigrače koji su mi omogućili da ponesem epitet igrača sezone“. rekao je Salkić. Sa ovih 11 golova Salkić je proglašen najboljim strijelcem Druge lige FBiH, a FK Seona ubjedljivim liderom Druge lige Sjever.

Za FK Seona kažu da je mali klub koji igra velikm srcem. Podršku klubu daju mnogi Srebreničani, naročito žitelji Seone, koji su ponosni na rezultate ovog kluba. Igrači FK Seona domaće utakmice dočekuju na stadionu Hasan polje. Na istom terenu, stadionu Hasan Polje imali smo priliku prisustvovati treningu ovog kluba.

Dio atmosfere sa treninga FK Seona donosimo u videu ispod.

Komentari

Komentariši