Završena manifestacija izbora sportiste u 2019. godini u Srebreniku – Najbolji Mahir Duranović (VIDEO)

U Kino sali Doma kulture u Srebreniku održana je tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportiste grada Srebrenik u 2019. godini.

Odlukom stručnog žirija, za najboljeg sportistu 2019. godine u Srebreniku izabran je karatista Mahir Duranović. Nagradu za najboljeg sportistu dodijelio je gradonačelnik Nihad Omerović.

Za najbolje u kategoriji dvoranskih sportova u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora proglašeni su: Adi Hadžizulfić (Škola sporta Silver Kings), Kenan Fejzić (OK Gradina- Herceg), Vedad Abdulahović (OK Gradina-Herceg), Bakir Hercegovac (OK Gradina-Herceg). Za najbolju seniorku u kategoriji dvoranskih sportova izabrana je Nejra Žilić.

U kategoriji nogometa za najbolje u konkurenciji kadeta i juniora proglašeni su nogometaši OFK Gradina Fazlić Belmin i Junuzović Kenan. Najboljim fudbalerom 2019. godine u kategoriji seniora proglašen je kapiten FK Seona, Muhamed Musić.

U kategoriji borilačkih sportova najbolji su Delić Lana (Karate klub „1. mart“), Hadžić Alen (KK 1. mart“), Duranović Mahir (KK 1. mart) i Izudin Karić (KBS Orlova kandža).

Dodijeljena su i posebna priznanja za razvoj sporta. Priznanja su dodijeljena Hajriji Mehić profesorici Tjelesnog odgoja, košarkašu KK Bihać Amaru Salkiću i Bajazitu Džafiću (Sportski radnik KK 1.mart),

Također, nagradu za posebna priznanja u fudbalu su dodijeljena Vehbiji Husiću, Muhamedu Moranjkiću, Elvedinu Ćudiću i Ekremu Duranoviću.

Posebno priznanje dobio je i igrač Adnan Salkić, koji je prije nekoliko sedmica postigao rekordnih 11 golova u jednoj utakmici.

Atmosferu sa manifestacije Izbor sportiste grada Srebrenika 2019. donosimo u videu ispod.

Komentari

Komentariši