Počela sezona provala: PS Srebrenik izdao važno upozorenje (VIDEO)

Praznici, vrijeme odmora i uživanja je počelo, ali sa njima kreće i sezona provala. Vrijeme je planiranja godišnjih odmora i dužeg odsutsva od kuće. Vrijeme je idealno za provalnike. Provale se ne događaju samo tokom noći, a i činjenica je da provalnik može biti bilo ko.

Nerijetko nam se može desiti da po povratku kući sa dužeg odmora zateknemo provaljen stan ili budemo suočeni sa nekim drugim vidom otuđenja ili ugrožavanja imovine. Lopovi uglavnom koriste odsustvo vlasnika, a nakon provale kradu novac, nakit i druge predmete koje preprodaju.

Da bi predstojeći praznici prošli što bezbjednije, pobrinula se Policijska uprava Srebrenik, koja i ove godine apeluje svim građanima da tokom predstojećih praznika povećaju oprez i preduzmu odgovarajuće mjere, kako bi umanjili rizik od mogućnosti otuđivanja ili ugrožavanja njihove imovine.

Policijski službenici će na području grada Srebrenika pojačati svoje prisustvo na terenu sa ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije, ali istovremeno pozivaju građane na uzajamnu saradnju kako bi unaprijedili postojeće povjerenje između građana i policije.

Više o savjetima ali i upozorenjima policijskih službenika saznajte u videu ispod.

Komentari

Komentariši