Razgovarali smo sa Kenanom i Benjaminom: Kreativni studenti riješili problem sigurnosti trudnica u saobraćaju (VIDEO)

Kenan Taletović iz Srebrenika, Benjamin Kadirić iz Lukavca i Ivan Čagalj iz Usore, studenti Mašinskog fakulteta iz Tuzle, pobjednici su treće emisije Sarajevo Business Forum Start-up Challenge sa svojom idejom „Beltsy“.

Kreativni studenti su ovom idejom riješili problem sigurnosti trudnica u saobraćaju. S obzirom da ovo nije samo ideja već da se radi o početku nečeg ozbiljnijeg, odnosno o osnivanju vlastite kompanije, posjetili smo Kenan i Benjamina na Mašinskom fakultetu i saznali nešto više o planovima ovih studenata.

Projekti mladih u poslovnim idejama prilika su da svi kreativci i inovativci pokažu svoje ideje, ali i predstave grad i zemlju na najbolji način. Kenan i Benjamin su učestvovali na raznim takmičenjima kako u zemlji tako i u inostrantsvu. Svojim učešćem ali i pobjedama ovi kreativni studenti su predstavili našu državu u najljepšem svjetlu i postali još jedna pozitivna priča iz BiH. Samo za televiziju Tatabrada rekli su kako se osjećaju kao amabasadori naše države, ali i otkrili kako usklađuju obaveze, šta rade u slobodno vrijeme i koji su im naredni planovi u radu.

Šta smo saznali u razgovoru sa Kenanom i Benjaminom, pogledajte u videu ispod.

Komentari

Komentariši