Samohrana majka Edisa i njeno četvero djece trebaju našu pomoć (VIDEO)

Glavna briga samohrane majke Edise Hasančević je kako prehraniti svoje četvero maloljetne djece.
U naselju Markuše kod Kiseljaka u Srebreniku, u stanu pod kirijom živi Edisa sa svojima kćerkama Ajselom, Ramizom, Nerminom i sinom Ajnurom. Najmlađe dijete, kćerka Nermina, ima nepune dvije godine.

Najstarija kćerka Ajsela je iz prvog braka. Iz destogodišnjeg zajedničkog života sa partnerom, Edisa je dobila troje djece Ramizu, Nerminu i Ajnura.
Otac njeno troje djece ju je napustio, nakon čega je ova 32-godišnja majka ostala prepuštena sama sebi. Do sada je kako kaže preživljavala, ali sada već ne vidi izlaza. Hrane nema, a i ogrijeva joj je prije nekoliko dana nestalo.

Kirija za stan je 150 KM, ogrijeva nema, a o stvarima za školu za njenu šestogodišnju Ramizu ni ne razmišlja. Ramiza bi uskoro trebala krenuti u školu, a najstarija kćerka Ajsela je deveti razred osnovne škole.
Iako tvrde da su im jedino potrebne životne namirnice, ni ostali uvjeti života nisu dobri.

Edisa kaže kako ima dobre prijatelje i komšije, koji joj povremeno pomognu, a i školski drugovi su dobri prema njenoj najstarijoj kćerki Ajseli.
Međutim, bez obzira na povremenu pomoć, ova petočlana porodica nažalost nema dovoljno za preživljavanje.

Samohrana majka kaže kako su prinuđeni tražiti pomoć dobrih ljudi. Nikada do sada nije tražila pomoć, pa je ovo Edisi teško palo. Radila je sezonske poslove, kada je najstarija kćerka bila na raspustu. Sada raditi ne može, jer su djeca premalena i o njima se nema ko brinuti. Otac Ramize, Ajnura i Nermine povremeno ih obilazi, ali ih ne uzdržava. Edisa je prepuštena sama sebi, ali i ljudima dobre volje.

Edisa i njena djeca trebaju pomoć, ne smijemo ih ostaviti same. Svi koji su u mogućnosti da pomognu ovoj petočlanoj porodici, mogu to uraditi lično u naselju Markuše, ili pozvati Edisu na broj 062 457 919.

Komentari

Komentariši