Čokoljupci pažnja/Kako napraviti savršene palačinke? “Čokomanija” omiljeno mjesto cijele porodice (VIDEO)

Ona se ili voli ili se mrzi, nema sredine. A kada se voli, voli se jako. Život bez nje bi bio nezamisliv. Rijetki su oni koji mogu reći da su imuni na čokoladu.

Možete li zamisliti život bez čokolade? Vjerovatno ne…

Dobra vijest za sve čokoljupce je da je najčokoladnije mjesto na području Tuzlanskog kantona, palačinkara “Čokomanija” otvorena u gradu Živinice.

Zanimljiva priča iz Živinica, zvana “Čokomanija” se javila spontano kaže vlasnica palačinkare Selma Andelić. Sve je počelo od ideje, na koju su Selma i njen momak došli spontano razmišljajući o tome šta to fali u njihovom gradu.

Palačinkara Čokomanija prva je palačinkara u gradu Živinice. U svojoj ponudi ima 15 vrsta palačinaka, a uskoro će sa ljepšim vremenom, u ponudi biti još mnogo zanimljivih i ukusnih slastica.

S obzirom da je Selma studirala modni dizajn, iskustva u ovom poslu nije imala. Zajedno sa svojim momkom, Selma je željela novac uložiti u neki posao, koji će na kraju postati i njihov porodični posao. Za veoma kratko vrijeme Selma je uspjela zaposliti dodatne dvije osobe, ali ističe da je i dalje od „jutra do sutra“ u palačinkari kako bi svaka palačinka bila savršena .
Kaže da su ona i njen momak znali da će tako biti, pa im ne pada teško i slobodne sate provoditi u palačinkari.

Čokoladna fantazija “Čokomanija” je dio Start up projekata, kojima grad Živinice pomaže mladima u pokretanju vlastitog posla. Selma kaže kako je ovakav vid pomoći podstakao da otvori vlastitu palačinkaru. Njena posvećenost najbolje se oslikava u tome što već sada razmišlja o ljetnoj sezoni, novim proizvodima, a slobodno vrijeme provodi educirajući se o recepturama koje još uvijek nema u svojoj palačinkari.

U palačinkari Čokomanija kažu kako imaju dosta planova u daljem radu, ali da im je najbitnije da ovo najčokoladnije mjesto preraste u porodični posao.

Pozitivna priča zvana Čokomanija je vjerujemo obradovala sve čokoljupce, a ukoliko još uvijek niste zaljubljenik u čokoladu, ko zna, možda nakon ovog priloga to i postanete.

Voljeli čokoladu ili ne, palačinkaru Čokamaniju morate posjetiti, jer jednom kada dođete, ljubazno osoblje, fantastične palačinke i ugodan interijer, će vas navesti da zavolite ovo mjesto i da mu se ponovo vratite.

U palačinkari Čokomanija su nam rekli koja je tajna uspjeha njihovih savršenih palačinaka, ali i kako se pravi savršena palačinka.

Više o ovom slatkom mjestu saznajte u videu ispod.

Komentari

Komentariši