Ženska strana poduzetništva: Novo “sretno mjesto” u gradu Živinice (VIDEO)

Crvene ili žute ruže, ljubičice, osjetljive ljepotice- orhideje, vanjsko ili sobno, cvijeće bez obzira na vrstu ili boju je glavni okidač za dobro raspoloženje.
Ako ste primijetili da se u blizini cvijeća osjećate nekako drukčije i bolje, nemojte misliti da je to slučajnost.


Kažu da su ljudi, koji su okruženi cvijećem sretniji i opušteniji, a upravo se time vode u najsretnijem mjestu u gradu Živinice, cvjećari “Happy place”.

Cvjećara je poduzetnička ideja dugogodišnjih prijateljica Selme i Rabije, koje su željele svojim sugrađanima ponuditi nešto novo- sretno i kreativno mjesto bez stresa kako za kupce tako i za zaposlene. Iako je tek odnedavno počela sa radom, u cvjećari pored Selme i Rabije, radi još 1 osoba.

Dugogodišnje iskustvo u ovom poslu je stvorilo ideju za vlastitom cvjećarom. Međutim, glavni okidač za pokretanje vlastitog posla, bili su projekti podrške USAID- a i grada Živinice, kaže suvlasnica cvjećare Selma Dedajić.

Interijer cvjećare su same uredile, ideje za uređenje prostora ali i općenito za dekorisanje, kaže Selma dolaze same, jer kreativnost je nešto što se ne može opisati.

“Cvjećara “Happy place” razlikuje se od drugih u okruženju, po tome što je to jedno sretno mjesto, baš kako joj naziv kaže.” – kazala je Selma za našu televiziju.

Koliko ozbiljno Selma i Rabija razmišljaju o razvoju vlastitog poslovanja najbolji pokazatelj je odluka o prodaji cvijeća i online, za sada putem njihove facebook stranice.

Projekti podrške mladima u poduzetništvu su izuzetno bitni za mlade koji imaju ideje ali im treba podsticaj kako bi se usudili na poduzetničke aktivnosti.

Šta smo sve saznali u razgovoru sa Selmom, ali i kako izgleda najsretnije mjesto u gradu Živinice pogledajte u videu ispod.

Komentari

Komentariši