PRESS/ FK Gradina odlučno: Ulazimo u 1. ligu FBiH (VIDEO)

Da Plavi žele da izbore plasman u 1. ligu FBiH, pokazuju brojne aktivnosti i angažmani za nastavak sezone. FK Gradina pravi ozbiljnu priču, a da su odlučni u svojoj namjeri, pokazali su danas na press konferenciji održanoj u prostorijma ovog kluba.

Ambicije Gradine u nastavku sezone svode se na osvajanje titule i plasmana u 1. ligu FBiH, a u prilog tome svakako idu i brojna pojačanja, koja stižu u klub. Nakon što su došli Davor Todorović, Darko Mitrović, Eldin Hasanbegović i Jasmin Ramić. Saradnja je ozvaničena i sa Selvedinom Islamovićem, Mirzom Musićem, Armanom Bikovcem i Mehom Velićem. Gradina je svoj sastav ojačala za 1 golmana, 3 stopera i 5 veznih igrača.
S obzirom da se uglavnom radi o igračima koji su već igrali u Prvoj ligi FBiH, u klubu Plavih se nadaju da će novim sastavom podići igru na viši nivo.

Nogometni savez FBiH nedavno je postavio nove strožije uvjete za ulazak u Prvu ligu, a u FK Gradina kažu da čine napore da u potpunosti ispune sve sportske, administrativne, pravne, finansijske i infrastrukturne uvjete.

Kapiten FK Gradina, Dino Andrić, je ovom prilikom pozvao sve navijače da i dalje budu bezrezervna podrška klubu kakva su bili i do sada.

Gradski klub koji broji na stotine članova, danas je nakon prozivke igrača i zvanično počeo sa treningom za ovu polusezonu.
Predostojeća polusezona će biti izuzetno teška za Gradinu, koja se nakon dosadašnjih prepreka i problema, mora dobro potruditi za ulazak u 1. ligu FBiH.

FK Gradina je poznata kao jedan od najvećih rasadnika talenata u državi BiH ali i kao simbol grada Srebrenika. Navijači a i fanovi ovog kluba se nadaju da će njihov voljeni klub uskoro potvrditi obećano.

Komentari

Komentariši