Uskoro novo izletište na Majevici? (VIDEO)

Bijeg od gradske buke i gužve, Srebreničani ali i ljudi iz okolice traže u prirodnim ljepotama naše planine Majevice. Omiljeno izletište za sve generacije je planinarski dom Lipici, a uskoro bi Srebreničani mogli dobiti još jedno izletište i atraktivnu destinaciju za građane ali i turiste širom BiH i inostarnstva.
Planina Majevica je već odavno poznata po svojoj prirodnoj ljepoti, rudama, soli, a uskoro bi mogla biti prpoznatljiva i po sportsko rekreativnom centru Barake…

Kontinentalni turizam na području grada Srebrenika se budi, polako , korak po korak. Nakon što je Srebrenik prvi put u svojoj povijesti zablisato u Novogodišnjem ruhu, turistički potencijal grada bi se mogao dići na viši nivo novim pristupom turizmu.
Turistička zajednica grada Srebrenika je nedavno dobila na raspolaganje zemljište na Majevici, na kojem je planirana izgradnja pomenutog sportsko rekreativnog centra. U toku je projektovanje, a uz pomoć svih relevantnih faktora, kao i zainteresovanih donatora, Srebreničani bi veoma brzo mogli dobiti moderno uređeno izletište za djecu i odrasle grada Srebrenika, ali i za strane posjetioce i turiste.

Da se prave ozbiljni planovi o iskorištavanju tursitičkih potencijala grada Srebrenika, kazao nam je i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac. O ovom projektu ranije je govorio i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

Kako će izgledati novo moderno izletište, ali i šta su nam rekli ministar i gradonačelnik o izletištu Barake, kao i budućim planovima po pitanju turizma, saznajte u videu ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=VIOIm3K4NOM

(visitsrebrenik/radiostudiod)

Komentari

Komentariši