Aktivan vozač i u 82. godini: Vozio Tita, ali i mnoge visoke oficire, kao i generale JNA (VIDEO)

Osamdesetdvogodišnji Mehmedalija Dušinović iz Gradačca, više od 60 godina aktivni je vozač koji iza sebe ima nekoliko miliona prijeđenih kilometara putevima bivše Jugoslavije, ali i evropskih zemalja.
Vozački ispit položio je 1958. godine na odsluženju vojnog roka u JNA i od tada neprekidno vozi.

Vozio je visoke oficire među kojiima i nekoliko generala ondašnje JNA u Batajnici. Mehmedalija je samo za našu televiziju ispričao o svojim počecima, ali i najdražoj vožnji kada je vozio nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita.

Ovaj 82-godišnji aktivni vozač u svojoj šoferskoj karijeri nije napravio niti jednu saobraćajnu nesreću. Po odsluženju vojnog roka, Dušinović se vraća u rodnu Modriču, gdje je dobio posao vozača u preduzeću „Rad“. Zatim se zapošljava u modričkoj tvornici papirne ambalaže „Pamo“, gdje je kao vozač radio 30-tak godina.

Nikada Mehmedalija nije poželio napustiti vožnju, jer se ne bi ni u čemu drugome mogao zamisliti, a sve pohvale, zlatne značke i fotografije, koje je imao su izgorile u požaru porodične kuće. Od bogate karijere vozača ostala su mu sjećanja i jedna fotografija.

Imali smo priliku razgovarati sa Mehmedalijom, a šta smo sve u razgovoru sa ovim 82-godišnjim vozačem saznali, pogledajte u videu ispod.

Komentari

Komentariši