Srebrenik: Predstavljen prvi tunel za dezinfekciju (VIDEO)

U nizu mjera koje je Gradski Štab CZ Srebrenika poduzeo kako bi spremno odgovorio na moguće slučajeve korona virusa, donesena je i mjera stavljanja u funkciju tunela za dezinfekciju odjeće građana. 

Od ideje do realizacije ovog projekta – tunela za dezinfekciju proteklo je samo 7 sati, a tunel funkcionira na principu senzora i nije štetan za zdravlje.

Cilj projekta je bila napraviti proizvod koji će biti namijenjen dezinfekciji odjeće građana koji su primorani određeno vrijeme boraviti napolju i izlagati se opasnosti.

Danas smo imali priliku pustiti u probni rad prvi tunel za dezinfekciju koji će biti stavljen na raspolaganje JZU Dom zdravlja Srebrenik. Predmetni tunel omogućiti će djelotvornu dezinfekciju svih lica koja budu u potrebi pristupiti ovoj instituciji.”– izjavio je gradonačelnik grada Srebrenika Nihad Omerović. 

Tuneli za dezinfekciju će se instalirati i na drugim mjestima u Srebreniku čime će se omogućiti dezinfekcija mnogo većeg broja građana.  Pomenuti tuneli će biti smješteni na najbitnijim i najfrekventnijim pozicijama u gradu.

Komentari

Komentariši