Reakcija Udruženja poslodavaca na prijedlog “korona” zakona (VIDEO)

Korona virus ili COVID 19 ne predstavlja opasnost samo po zdravlje ljudi, virus, odnosno mjere donesene za suzbijanje širenja ove kako je nazivaju globalne pošasti, negativno će uticati i na ekonomiju naše zemlje. Bosna i Hercegovina je kao država i do sada imala problem sa velikom stopom nezaposlenosti, no činjenica je da će trenutna situacija teško stanje dodatno pogoršati.

S ciljem da olakšaju privrednicima u vrijeme pandemije korona virusa, Vlada FBiH je izglasala prijedlog Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica.
Međutim, iz Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine upozoravaju da ukoliko se Zakon usvoji u predloženom obliku da će biti usvojeno loše zakonsko rješenje koje će imati višestruke negativne posljedice na privredu FBiH.

Zbog čega pomenuti prijedlog Zakona ne odgovara privrednicima i kakve će posljedice trenutno stanje imati na privredu, ali i na same građane, za televiziju Tatabrada govorili su predsjednik UO Grupacije poslodavaca Ramiz Karić i vlasnik kompanije Širbegović Faruk Širbegović.

Komentari

Komentariši