Volonteri udruženja “Osmijeh je iz Srebrenika” prehrambenim paketima obradovali socijalno ugrožene porodice (VIDEO)

Sve je počelo sa jednim facebook statusom, spontanim prijedlogom za akciju kupovine Novogodišnjih paketića za djecu bez roditeljskog staranja i socijalno ugroženu djecu, kojima roditelji nisu u mogućnosti kupiti paketić.

Nisu ni slutili da će tom jednom akcijom, za koju kažu da je trebala biti i jedina, pokrenuti lavinu komentara i reakcija i da će se od jednog statusa stvoriti neformlna grupa, Osmijeh je iz Srebrenika, koja i danas, dvije godine kasnije, ne prestaje donositi osmijeh na lica mnogih.

S obzirom na to da su naišli na ogromnu podršku sugrađana, svoju akciju su odlučili proširiti i na socijalno ugrožene porodice, te im obezbijediti pakete životnih namirnica. Među brojnim akcijama ove neformalne grupe su organizovanje partija 80-ih , gdje su prikupljena sredstva donirali za rehabilitaciju male Iris Ključić, zatim rekonstrukcija terena za odbojku na pijesku u centru grada u blizini objekta Mješovite srednje škole Srebrenik.
Volonterke grupe Osmijeh je iz Srebrenika Albina Pedljić i Azra Ahmeljinović su nam rekle nešto više o prethodnim, trenutnim i planiranim aktivnostima, ali i samoj ideji osnivanja udruženja Osmijeh je iz Srebrenika.

Komentari

Komentariši