Posjeduje preko 200 zahvalnica i plaketa: Priznati humanista Fahir Zukić BUTRO (VIDEO)

Već devet godina humanista je godine Grada Srebrenik. Rođen je u Lisovićima, a otišao je na privremeni rad u Švicarsku davne 1988. godine, gdje se zadržao i danas. Prije svega ističe kako voli Lisoviće, svoj narod, i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Stalni je donator, kako za pojedince, tako i za udruženja, ali i institucije, riječ je humanitarcu kojeg znamo pod nadimkom Butro. Fahir Zukić Butro je humanitarac iz Srebrenika, a ovo je njegova priča.

Kroz posao koji obavlja ovaj humanista, obišao je veliki dio svijeta i upoznao razne kulture, tradicije, ali i načine poslovanja. Ipak, za njega je Bosna najposebnija od svih država svijeta. Svi veliki humanitarci imaju svoju prekretnicu u životu koja je bila odlučujuća za njihov angažman u svom društvu. Njegova prekretnica je na neki način bila i nesreća koju je imao i nakon koje se posvetio dobrim djelima i humanitarnom radu.

Svakako želimo da na području našeg grada bude više humanitaraca, a ne morate za to biti najbogatiji, što se tiče materijalnog, ali svakako morate da imate dušu, da budete čovjek i da imate želju i osjećaj za druge.

Komentari

Komentariši