Nakon što je pogledao apel, poznati košarkaš Jusuf Nurkić im je kupio novu kuću (VIDEO)

Tmurno i oblačno vrijeme uljepšala nam je vijest da je porodica Memišević iz mjesta Turija kod Lukavca dobila kuću, te ove ali hladne dane pred nama neće provesti u trošnoj kućici, u kojoj su živjeli više od 11 godina.

Prisjetimo se porodica Memišević je živjela u teškim nehumanim uvjetima u trošnoj kućici, spavali su na podu, kojeg je od zemlje dijelila tek pokoja daska. Majka Jasmina je 2 000 godine prilikom obilaska porodične kuće u Bratuncu, nakon rata stala na minu i izgubila nogu. Sin Adin je imao tešku operaciju srca, jedini izvor prihoda koje ova porodica ima i od kojeg preživljava je novac koji Jasminin muž Edvin zaradi radeći za dnevnice.

Vidjevši tužnu priču porodice Memišević, bh. reprezentativac i NBA igrač Jusuf Nurkić odlučio im je kupiti kuću. Ovim divnim gestom Nurkića, Jasmini je nakon preko 11 godina borbe i kako kaže iste svakodnevnice u kojoj nije vidjela napretka, vraćen osmijeh na lice.

Sa osmijehom i elanom dočekali su nas kod nove kuće, radosno nam pokazujući unutrašnjost svog novog doma, ne krijući zahvalnost našem reprezentativcu velikog srca.

Komentari

Komentariši