Nakon što je pogledao apel, poznati košarkaš Jusuf Nurkić im je kupio novu kuću (VIDEO)

Tmurno i oblačno vrijeme uljepšala nam je vijest da je porodica Memišević iz mjesta Turija kod Lukavca dobila kuću, te ove ali hladne dane pred nama neće provesti u trošnoj kućici, u kojoj su živjeli više od 11 godina.

Prisjetimo se porodica Memišević je živjela u teškim nehumanim uvjetima u trošnoj kućici, spavali su na podu, kojeg je od zemlje dijelila tek pokoja daska. Majka Jasmina je 2 000 godine prilikom obilaska porodične kuće u Bratuncu, nakon rata stala na minu i izgubila nogu. Sin Adin je imao tešku operaciju srca, jedini izvor prihoda koje ova porodica ima i od kojeg preživljava je novac koji Jasminin muž Edvin zaradi radeći za dnevnice.

Vidjevši tužnu priču porodice Memišević, bh. reprezentativac i NBA igrač Jusuf Nurkić odlučio im je kupiti kuću. Ovim divnim gestom Nurkića, Jasmini je nakon preko 11 godina borbe i kako kaže iste svakodnevnice u kojoj nije vidjela napretka, vraćen osmijeh na lice.

Sa osmijehom i elanom dočekali su nas kod nove kuće, radosno nam pokazujući unutrašnjost svog novog doma, ne krijući zahvalnost našem reprezentativcu velikog srca.

Komentari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *