ŽENE I FUDBAL? Itekako da! Upoznajte fudbalerku Selmu Omerović

Završila je fakultet za tjelesni odgoj i sport. Licencirana je trenerica i to najmlađa u Evropi sa UEFA A licencom i najmlađa je trenerica koja je vodila klub u najvišem rangu takmičenja sa 22 godine, također u Evropi.
Član je Lokomotive iz Brčkog, koja igra u najvišem rangu takmičenja, dakle Premijer liga i trenerica je u ženskoj juniorskoj Reprezentaciji BiH sa kojom je prošle godine ostvarila najveći uspjeh i plasirali se u elitni krug, prvi puta poslije 10 godina, u svom debitantskom mandatu, koji je produžen.
Stipendira je FIFA za školovanje i oni su, zajedno sa savezom, prepoznali potencijal u našoj Selmi, te je išla na razne obuke po Evropi.
Bivša reprezentativka U-17 te se također sa U-17 reprezentacijom plasirala na elitni dio prvenstva. Članica U-19 reprezentacije ali zbog povrede u 20.godini završila karijeru, te nakon kratke karijere sutkinje odlučila uploviti u trenerske vode u kojima je i danas.

Sa (ŽOFK) Ženskim omladinskim fudbalskim klubom Gradina bila je vice šampion države ali tog kluba nažalost više nema. Sa klubom je osvojila mnoga priznanja, turnire, nagrade. Također je vice šampion u Federaciji kao druga najbolja šahistkinja i stonoteniserka. Sve ovo Selma Omerović, čiju priču možete pogledati u videu ispod.

Komentari

Komentariši