“Počeo sam dozivati smrt samo da me riješi muka i bolova” – Hasan Smajić (VIDEO)

U Pribavi kod Gradacca pronašli smo i Hasana Smajica… Hasan nam se obratio u nadi da ćemo se odazvati i snimiti priću o teškim dijagnozama koje ima… ciroza jetre, tromboza noge, problemi sa srcem koji ne dozvoljavaju da se na njemu izvodi bilo kakav hirurški zahvat, pa čak ni odstrani noga koja mu pravi toliko problema i koja se nalazi u živim ranama. Hasan je kada smo došli zaplakao kao malo dijete, i rekao nam da je već očajan… iz njegove noge i na najmanji pritisak poteče krv, otvaraju se nove rane a stare uopće i ne zarastaju…. Doveden je pred zid sa 82KM invalidnine mjesečno od kojih ne može kupiti ni neophodne lijekove za koje mu je potrebno i do 300 KM mjesečno.

Hasanova supruga radi kao čistacica u jednoj firmi i ima minimalnu platu od oko 300KM koja im nije dovoljna i zbog čega ona i van svog posla u potrazi za dodatnom zaradom čisti kuće onome tko je pozove. Ponovo sa suzama u očima Hasan nam govori da im ona zarađuje za koru hljeb ali i njegove lijekove kao i da dobri ljudi pripomognu ali da je nažalost sve to nedovoljno… Neki recepti za lijekove čekaju jer Hasan nema novca da ih kupi… Zaista teška situacija i teško narušeno zdravstveno stanje je u pitanju.

Dragi dobri ljudi, ukoliko i vi sami prepoznate da je ovom čovjeku potrebna pomoć možete ga kontaktirati na br tel 061 632 330 ili posjetiti lično u Gradačcu u mjestu Pribava, mi smo vam svakako zajedno sa Hasanom zahvalni na svemu sto date, pa i na lijepoj riječi podrške. Hvala vam sto ste ljudi.

Komentari

Komentariši