GLEDAJTE VEČERAS! Semir od malih nogu dresira pse: Želio bi da i sin nastavi njegovim stopama

Sve je krenulo od jednog psa, kojeg su mu roditelji poklonili u osnovnoj školi kao nagradu za odličan uspjeh. Nabavkom psa, Semir Klapić iz Živinica, počeo je sa ostvarenjem svog dječačkog sna. Danas se taj njegov san i ostvario. Izgradio je pansion za pse, u kojem pored svojih, obučava i nudi smještaj i drugim psima. Pored pansiona i obuke, Semirovi psi učestvuju i na raznim takmičenjima, gdje postižu zapažene rezultate, a nije im strano ni pomoći drugom psu, jer prema Semirovim riječima upravo su njegovi šampioni pomogli u oporavku i ozdravljenju pojedinih ozlijeđenih pasa.

Kako bismo saznali više o tome šta pansion za pse podrazumijeva, posjetili smo ih u Živinicama.

Speed agility je odgajivačnica njemačkih ovčara i tornjaka. Tu imamo i pansion ali i školu za pse. Također radimo i sve vrste pansiona za pse kada su u pitanju godišnji odmori, npr. ljetovanja i zimovanja, ” kaže ovaj mladi Živiničanin dodajući kako mu je ovaj pansion ostvarenje dječačkog sna:

“Kao mali dječak uvijek sam maštao da uzgajam i radim sa psima. Međutim, roditelji mi to nisu dozvoljavali jer su se plašili da će ljubav prema psima nestati, te da će se oni morati brinuti o njima. Oni su u to vrijeme imali mnogo posla i nisu bili u stanju preuzeti brigu i o psima. Ipak, rekli su mi da ako prođem odličnim uspjehom u školi dobit ću psa. Tako da sam ja sa 10 godina dobio svog prvog psa. Bio je to njemački ovčar. Kada su vidjeli da sam odgovoran i da volim i uživam brinući se o njima, uslijedila je nabavka ostalih pasa. Uz želju, volju i upornost uspio sam ostvariti svoj san”

Pored obuke i pansiona za pse, Semir sa svojim psima postiže velike uspjeh na izložbama rasnih pasa, a kada se ne pripremaju za takmičenja onda uživaju u zajedničkom druženju.

Ipak nećemo vam sve otkriti!! Ovu predivnu priču pogledajte na našem Youtube kanalu Tatabrada.tv ili u programu Tatabrada televizije. Saznajte ponešto i o samoj obuci pasa, ali uživajte o zabavnoj igri u snijegu veselih mališana- štencima njemačkih ovčara.

Komentari

Komentariši