‘Koza je doktor, gleda te u lice i vidi li da si slabić, donji si!” (VIDEO)

Po prvi put zaputili smo u jedno mjestu koje pripada Opštini Zvornik. Snagovo je naseljeno mjesto u Bosni i Hercegovini u opštini Zvornik koja pripada entitetu Republika Srpska….Pretežno brdovita regija sa malim procentom obradivog zemljišta  od svega 35 %. Mjesto, kroz koje protiče rijeka Spreča, a iako dva sata duga vožnja, nismo se mnogo žalili jer smo znali da su naši sagovornici pravi domaćini i radišni ljudi.

Mi smo sa našim sagovornikom fino razgovorili, upoznali i od srca nasmijali, a razgovor je iako kratak zbog pljuska koji nas je prekinuo bio veoma ugodan.  Naš sagovornik je poznat kao vrijedna, čestita osoba, kao veliki i heroj i borac i kao insan. Poznat je kao čovjek koji pomaže ali ne voli da priča o tome jer smatra da to tako treba.

Muharem Sinanović iz Jošanica,  Donjeg Snagova nakon što se vratio 1999 godine na svoje rodno mjesto iz kojeg je nažalost morao izaći i koje je teška srca morao napustiti, počeo je da se bavi kozarstvom. Nabavio je prvo dvije koze a danas ih ima preko stotinu.

Komentari

Komentariši