“Nećeš ništa radit’ džaba… Džaba možeš samo sjedit” (VIDEO)

Svakodnevno smo u prilici upoznati i popričati sa vrijednim bosanskim ženama. Pored brige o porodici, vlastitom domu i moru obaveza one ipak nekako uspijevaju pronaći vremena i za vlastite hobije kojim hrane svoju dušu, ali i obezbjeđuju sebi bar neki vid zarade.

Jedna od tih snalažljivih i vrijednih bosanskih žena je i Hatidža Hodžić iz Gračanice, koja već duži niz godina radi sa cvijećem ali i ukrasnim vazama. Cvijeće je oduvijek voljela a ukrasne vaze je počela izrađivati kako bi njeno cvijeće bilo ljepše za prodaje.
Kako kaže Hatidža sve što vidi u svom okruženju iskoristi za vaze. Na ovaj način Hatidža sebi osim što obezbijedi novac, bavi se i recikliranjem, što je rekli bismo izuzetno pohvalno.

S obzirom da je 12,5 godina radila u jednoj Gračaničkoj firmi, Hatidža je radne navike zadržala i do danas. Kaže kako joj ovaj hobi predstavlja odmor od svakodnevnih briga.

Posjetili smo je u porodičnom domu u Pribavi kod Gračanice, a ona nam je već pri prvom susretu izrazila žaljenje što sada i nema toliko cvijeća, te da sa ljepšim vremenom njene vaze ali i vrt izgledaju mnogo ljepše.

Komentari

Komentariši