Prodala stan u Sarajevu da napravi javnu kuhinju za 200 djece! (Video)

Iz ljubavi i zbog ljubavi mnogi rade razne stvari u životu, ali početi život iz korijena, u jednom malom gradiću koji ti mijenja rodno Sarajevo nije nešto često sa čim se imamo priliku sresti često.
Selma Zukić, iako umjetnica koja je svoj život, odrastanje i sve vezano uz to, vezivala za glavni grad najdraže Bosne, preseljenjem u Lukavac, otpočela je sasvim drugačiji život ali i u ovom novu početku sve je protkano ljubavlju.
U ovoj priči predstavljamo vam osobu koja je već osam godina svoj život posvetila humanitarnom radu, koja je zajedno sa svojim drugovima i dobrim narodom nahranila mnogo onih koji su u potrebi i koja to radi iz godine u godinu, iz mjeseca u mjesec, iz dana u dan dugi niz godina.
Da je lako nije, ali da se vrijedi boriti, vrijedi, rekla nam je Selma. Selma bi mogla da služi za primjer, ona nam svojom upornošću dokazuje kako je sve moguće i kako je sve nadohvat ruke, samo vjerujte i neodustajte. A sada, upoznajte ovu borkinju kroz život i ženu koja dnevno kroz Dječiju javu kuhinju hrani tristotinjak gladnih usta i koja, unatoč mnogih problemima koji je prate duži niz godina, ne kani odustati.

Komentari

Komentariši