Dječak bez želja! Živi sa samohranim ocem i brine za dotrajali krov!

On je svom sinu već godinama i otac i majka.
Kada je supruga prije nekoliko godina preminula, Željko je preuzeo na sebe brigu o sinu Oliveru i odgajao ga najbolje što je znao, a koliko mu je dobro išlo govori ono što ćete i što ste vidjeli.
Najskromniji dječak na svijetu, iako ima malo, kaže ne treba mu ništa, zadovoljan je, ali ga malo brine krov koji je na dotrajalim gredama i crijep koji je napukao.
Brine ga i par pukotina na kući bez stubova i brine ga očeva briga.
Oliver ima 13 godina, ali njega more brige odraslih. Unatoč svemu, pred našom kamerom je bio i nasmijan i vrlo rado nam odgovorio na sva pitanja, i bez trunke stida ponosno pričao o svom životu i teškoj današnjici.
Nije uvijek bilo ovako, dok je radio, Oliverov otac je ulagao u kuću koju je uzeo od rođaka, a koju još nije otplatio, ali godinu i po on muku muči, jedva kraj s krajem sklapa jer nikakvih primanja nema. Odnedavno i zdravlje je narušeno, ali Željko kaže da želi raditi, raditi i zaraditi i pokrpiti sve što se treba, jer uskoro će ostati bez struje.
Priča me mnogo dirnula, pozorno je poslušajte, nikada ne znamo kada će se sudbina preokrenuti i kada ćemo pogubiti konce. Međutim, rijetki se ovako nose sa situacijom. Upoznajte samohranog oca Zeljka Rakića i njegovog sina, skromnog Olivera, dječaka sa brigama kakvi imaju odrasle osobe.


Komentari

Komentariši