Gluhonijema majka i kćerka iz Srebrenika bez krova nad glavom!

Sa starom majkom u neuslovnoj kući živi godinama brineći se da li će se krov oronule šeperuše obrušiti na njih tokom sna.
Za njih dvije, saznale su divne žene iz jednog mladog udruženja kojima je cilj da naši sugrađani ne ostanu zaboravljeni. I zaista, gluhonijemoj kćerci sa majkom koja je bez sluha uskoro bi mogli osvanuti bezbrižniji dani jer je nekoliko žena sa srcem uz pomoć jednog divnog insana iz komšiluka odlučilo pokrenuti akciju kako bi se započeti kućerak, prvo pokrio, a zatim i završio.
 Naravno da pojedinac ne može mnogo na današnjem vaktu, ali svi udruženi možemo mnogo više.
Godinama žive bez prihoda, boreći se za sebe i vrijedno radeći skoro pa sve kako bi se prehranile, dogurale su do ovoga i dalje ne mogu. Upoznajte majku i kćerku Nuru i Samiju i učestvujte u ovom lijepom djelu preko  posrednika u ovoj akciji, UŽ Siriusa Srebrenik i Mustafi Kovaču, dobrom komšiji i velikom insanu.
Ukoliko se ujedinimo, uskoro ćemo svjedočiti ponovnoj posjeti i totalno pozitivnoj priči, a Samija će vas oduševiti jer ona ono što ima, ma koliko malo i skromno bilo, rado će podijeliti sa svima. Rijetki su takvi.

https://youtube.com/watch?v=EASEo_Y7CX8

Komentari

Komentariši