Najtraženiji buđavi i suhi sir: Vesela farma kupce osvaja domaćim proizvodima (VIDEO)

I dok mnogi napuštaju svoje domove i sela, tražeći bolju priliku u gradu, ili izvan države, porodica Dedić iz Dubrava je odlučila ostati. Mirela i njen suprug Almir, odlučili su se za život na selu i organsku proizvodnju. Domaća organska jaja, razne vrste sireva, domaći maslac, ajvar, pa i multivitaminski preparati za poboljšanje zdravlja.

Na Veseloj farmi bogata je ponuda organskih proizvoda, a porodica Dedić Start-up projektom je osnovala ovaj obrt pod nazivom „Vesela Farma“. Obzirom da je porodica Dedić oduvijek pazila na kvalitetu hrane, željeli su uzgojiti nešto prirodno i zdravo. Nazvali su to „Eko-etno“ uzgojem, onako kako se to nekad radilo po seoskim domaćinstvima naših nana i djedova samo sa većim brojem peradi.

Dedići kažu da za jedan dan teško stignu da sve isporuče koliko su ljudi zaintersovani za njihov proizvod. Raduje činjenica da je sve zapravo dobilo svoj okvir osnivanjem obrta zahvaljujući Start up projektu.

Vesela farma

Mladi bračni par Dedić je itekako dobar primjer uspješne priče koja je uključila sve ono što oni mogu proizvesti na svom imanju, a ono što je još značajnije da su u svoju ideju uključili i rodbnu i komšije.

Početak je bio težak, ali danas imaju svoje domaćinstvo, prepoznatljiv brend proizvoda koje sami prave, a imaju i priliku kćerku odgajati u prirodnom i zdravom ambijentu. Posjetili smo ih na njihovom gazdinstvu u mjestu Gornje Dubrave kako bi saznali više o ovom projektu zanimljivog naziva Vesela farma.

*Projekat promocije turističkih potencijala FBiH finansira/sufinansira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši