Bajka na planini Majevici: Posjetili je gosti iz Rusije, Australije i SAD-a (VIDEO)

Ovih dana glavni cilj svih bh. građana, pa tako i Srebreničana je pobjeći u prirodu i odmaknuti se od gužve i urbane sredine. Idealno mjesto za odmor je planina Majevica, koja obiluje prirodnim ljepotama, ali i predivnim izletištima, na koje možete otići sami ili sa porodicom.

Jedno od tih izletišta, koja predstavljaju mali raj na zemlji je i “Bašta Bešić” smještenoj u srcu planine Majevice na 700 m nadmorske visine, i na površini od oko 3000 metara kvadratnih. Kao takva nudi veliku zabavu za djecu, ali i one starije, te njeguje baštinu naše zemlje. Tu se nalazi i mini farma sa domaćim životinjama. Pored toga ova bašta je neki vid planinarskog doma, a i jedan je od centara umjetničkih zbivanja grada Srebrenika, jer se u ovoj bašti svake godine održavaju Likovne kolonije.

Bašta Bešić

Kako bismo saznali više o ponudi “Bašte Bešić”, ali i bar na kratko odmorili odlučili smo posjetiti ovu oazu mira i ljepote. O “Bašti Bešić” se brine vlasnik Svjetlan Bešić sa svojom suprugom Jasminom. Svjetlan je više od 20 godina vrijedno radio na uređenju i prikupljanju starina, ali i namještaja i cvijeća za uređenje bašte. Ipak vrata gostima i turistima su otvorili prije 4 godine.

Od tada je ovo jedno od najposjećenijih mjesta na području Srebrenika i okoline.

Priču detaljnije pogledajte u videu ispod.

*Projekat promocije turističkih potencijala FBiH finansira/sufinansira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši