Doživite seosku idilu: Jahanje konja, druženje, opuštanje na gradačačkom “Ranchu” (VIDEO)

Ukoliko ste umorni od grada, gradske buke i gužve, svoj mir i tišinu možete pronaći na selu. Ne, ne savjetujemo vam da počnete živjeti na selu, iako bi i to mnogima prijalo, već da svoje slobodno vrijeme provedete u seoskoj idili, okruženi domaćim životinjama, zelenilom, crvkutom ptica, udišući čist zrak.

Kako bismo pronašli takvo idilično seosko imanje, nismo morali dugo putovati, jer se u susjednom nam Gradačcu, tačnije naselju Mionica nalazi jedan takav ranč.

Ranch je prvorazredna destinacija za jahanje u Gradačcu, a pruža i zanimljive mogućnosti za one koji su u potrazi za avanturom u prirodi, u kojima će uživati svi, i stariji i mladi. Posjetioci iz raznih dijelova naše zemlje, ali iz inostranstva ostavljaju samo riječi hvale i želje za ponovnim obilaskom.

Ranch u Gradačcu već sada bilježi brojne posjete kako domaćih tako i inostranih posjetitelja i turista.  Riječ je o ideji dugogodišnjeg uspješnog poljoprivrednika iz Gradačca Zijada Mešanovića, koje je otvaranjem ovakvog seoska imanja želio da zadrži svoju djecu u Bosni i Hercegovini, ali i da istovremeno pruži drugima mogućnost da nauče sve o životu na selu.

Seoski ambijent okružen mnogobrojnim domaćim životinjama, te kušanje tradiconalne bosanske hrane, samo su neki od razloga zbog kojih bi trebali posjetiti ovo mjesto

Priču detaljnije pogledajte na linku: https:https://youtu.be/yyffHwYqReE

* Ova publikacija je nastala uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost/naziv provedbenih partnera/autora i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. 

Komentari

Komentariši