Farma Milo selo: 160 koza sa imenima iz turskih serija na 25 hektara netaknute prirode (VIDEO)

Jedinstveno mjesto za uživati i odmoriti se od svakodnevnih obaveza, a gdje istovremeno možete probati i kupiti domaće proizvode poput kozijeg sira ili organskog povrća je Farma Milo selo, koja se nalazi u podnožju planine Ozren,  između Lukavca i Gračanice.

Ono što ovo selo čini posebnijim su dvije riječice Bukovica i Lukavčić. Okruženje je idealno za proizvodnju prirodnih i zdravih proizvoda, poštujući sve standarde organske proizvodnje.

Prirodno bogatsvo Farma Milo Selo smještena je na prostoru od 25 hektara zemlje, a svojim posjetiteljima nudi mogućnost doživljaja života na selu. Ono što ovo selo čini posebnijim su dvije riječice Bukovica i Lukavčić. Okruženje je idealno za proizvodnju prirodnih i zdravih proizvoda, poštujući sve standarde organske proizvodnje.

Tu ste u mogućnosti sami ubrati svoje povrće, popiti kozije mlijeko ili probati koziji sir zbog čijeg kvaliteta  su nekoliko puta nagrađivani.

Pored toga na farmi Milo selo pruža vam se mogućnost  druženja sa kozama, porodicom magaraca, ili kokama i guskama. Na farmi možete pronaći kozje mlijeko, proizvode od kozjeg mlijeka, domaće sezonsko povrće i voće, razne vrste džemova, pekmeza, sokova, zimnice, čajeva, meda i proizvoda na bazi meda. Svi proizvodi su potpuno prirodni, bez bilo kakvih dodataka i aditiva.

Nažalost, nedavno se na ovoj farmi desio požar, no na sreću nije bilo ljudskih žrtava. Danas vrijedno rade na obnovi farme, a kako je sve izgledalo ranije i kako je zapravo nastala cijela ideja Milo selo, rekla nam je PR farme Amra Brkić. Prema njenim riječima od ideje do brenda Farme Milo selo proteklo je veoma kratko vrijeme.

* Ova publikacija je nastala uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost/naziv provedbenih partnera/autora i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. 

Komentari

Komentariši