Odlično priprema kajmačnicu, iako je u 9. deceniji života (VIDEO)

Postoje ta stara tardicionalna bosanska jela koja nas svojim jedinstvenim okusom odmah vrate u djetinjstvo, u doba iščekivanja naninog kolača. Jedna od tih jela je pita kajmačnica za koju ne treba mnogo sastojaka ali koja svojim izgledom mami da se proba.
Upravo takvu tradicionalnu pravu bosansku kajmačnicu nam je pripremila vrijedna nana Naila Šljivić iz Tuzle, koja je poznata po pripremanju ove pite u svojoj okolini ali i šire. Stoga odlučismo je posjetiti i saznati kako se sa priprema ovaj divni kolač. Iskoristimo i vrijeme pripreme Kajmačnice te popričasmo sa vrijednom 82-godišnjom nanom o njenom životu i slastici koja je inače omiljeni kolač njenoj djeci i unucima.

Nena Naila pored pripremanja starih domaćih jela, slobodno vrijeme provodi pleteći pape za svoju djecu i unučad. Iako voli sve u miru i tišini raditi, pa i pitu pripremati u samoći, nana je ipak odlučila pokazati pred našim kamerama kako izgleda jedna tradcionalna priprema Kajmačnice.

* Ova publikacija je nastala uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost/naziv provedbenih partnera/autora i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. 

Komentari

Komentariši