Čarobni krajolik u kompleksu Ontario: Posjećivali ga i stranci!

Čista voda, zelenilo i prirodni krajolik odlično su okruženje za sedmično opuštanje i uživanje. Upravo jedno takvo nalazi se na području Tuzlanskog kantona. Ekipa televizije Tatabrada ovog puta vas vodi u ekološko-turistički kompleks Ontario. I ako ste na prvu očekivali jedno jezero, tu će vas dočekati nekoliko “odvojenih” jezera uokvirenih manjim šumama.
Kompleks Ontario se nalazi na maloj uzvisini od 250 m nadmorske visine koja je razlog stalnog prisustva laganog povjetarca. Prirodni ambijent vam omogućava dobar provod, zabavne i sportske aktivnosti, ali i odmor uz roštilj.

Jezero Bistarac


Zbog svoje atraktivnosti i bogatog sadržaja kompleks Ontario privlači brojne turiste iz zemlje kao i inostranstva.
U sklopu kompleksa Ontario nalazi se i svima poznato jezero Bistarac koje se nalazi 2 kilometra od centra grada Lukavca. Do njega ćete doći starim, ali asfaltiranim putem u pravcu Tuzle. Ukoliko ste iz Tuzle ili Lukavca ova lokacija vam je zaista blizu, a ukoliko ipak živite dalje, u drugim gradovima Tuzlanskog kantona, ne morate brinuti, jer svega 2 kilometra je nešto stariji put od glavnog puta koji vodi ka jezeru Bistarac.
Osim kupanja u jezeru, možete iskusiti kampovanje, ribolov, ali i probati ukusnu hranu iz obližnjih restorana.

Eko-turistički kompleks Ontario


Jezero ćete pronaći na 250 metara nadmorskoj visini, a jedno od rijetkih jezera sa prirodnim prečišćavanjem što garantuje čistu vodu pogodnu za kupanje, ribolov, ali i sve sportove na vodi.


U ovu divnu priču vodi nas kolegica Elda Moranjkić.

* Ova publikacija je nastala uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost/naziv provedbenih partnera/autora i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. 

Komentari

Komentariši