Čuveni Muhibin recept za najbolji đuveč: “Kod nas je sve domaće, nema prskanja” (VIDEO)

Omiljeni đuveč nezaobilazno je ljetno jelo bogatih boja, okusa i mirisa. Podjednako ga vole i ljubitelji mesa, kao i oni kojima je draže povrće, pa je odličan izbor za sve ukuse. Zato ga u ovo doba godine uvijek rado pripremam, jer ga mogu poslužiti kao idealan svakodnevni ručak.

Đuveč je jelo bogatih boja, okusa i mirisa. Nazaobilazno je ljetno jelo, a podjednako ga vole i ljubitelji mesa a i oni kojima je draže povrće, te je odličan izbor za sve.
Svaka domaćica ima neku svoju verziju đuveča, a mi smo posjetili porodicu Murić iz Grabovice kod Tuzle koja sa posebnom ljubavlju priprema ovo tradicionalno jelo. Kažu kod njih je sve domaće, nema prskanja, pa je i đuveč najbolji.

Ovaj bračni par već 20 godina proizvodi domaće sokove, džemove, pekmeze, ajvar ali i liker i sirupe, ali i uzgajaju voće i povrće u dvorištu porodične kuće. Pored svih divnih proizvoda, uzgajaju i egzotično voće poput peruanske jagode i gorke dinje.
Svoje domaće proizvode neobičnog naziva Hipka dostavljaju ili prodaju na svom kućnom pragu. Pijace ne posjećuju, dok sajmove ne propuštaju.

U narednim minutama ćemo vam pokazati recept za čuveni Hipkin đuveč.

* Ova publikacija je nastala uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost/naziv provedbenih partnera/autora i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. 

Komentari

Komentariši