Api komora na Konjuhu – lijek za mnoge bolesti (VIDEO)

Planina Konjuh idealna je za posjetiti i udahnuti svjež zrak. Ali kada ste već tu zašto onda ne poboljšati svoj imunitet jer nije samo šetnnja na čistom zraku dobra za organizam tu je naravno i Api komora.
Osim što se koristi za liječenje različitih tegoba, polusatni odmor u prirodi dobar je kažu i za psihičko zdravlje. Tretman mogu koristiti kako odrasli tako i djeca.

Sve što pčela proizvede može se ne samo jesti, već i udisati – zrak iz košnice sadrži ono najbolje što pčela iz prirode može donijeti. U drvenoj kućici s prozirnim košnicama, može se vidjeti kako pčele vrijedno rade i sve ono što donesu iz prirode udahnuti. Takva vrsta tretmana naziva se apiinhalacija, a kućica je ustvari api komora u kojoj zrak iz košnice pomaže pri liječenju respiratornih bolesti. Api komora pomaže i pri liječenju dišnih tegoba, glavobolje i alergije.

Api komora Konjuh

Potrebno je u Api komoru dolaziti dnevno samo dva puta po 20 minuta, svako drugi dan, a ovaj predivan miris mogu udisati koji ne smeta čak niti alergičarima.
Porodica Agić pčelarstvom se bavi preko 20 godina, ali tek su se prošle godine odlučili na izgradnju Api komore, koju su do sada posjetili brojni Tuzlaci, Banovićani, ali i ljudi iz okolice, kao i inostranstva. Prema riječima domaćina i vlasnika Esada Agića Api komora pomogla je ne samo u jačanju imuniteta nego i rješavanju ozbiljnijih zdravstvenih problema.

* Ova publikacija je nastala uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost/naziv provedbenih partnera/autora i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. 

Komentari

Komentariši