Krenuli od jednog a sada imaju 104 magarca (VIDEO)

Krenuli su od jedne magarice a danas ih imaju 104. Na farmi na kojoj cijela porodica radi nema stresa. Iako je mnogo obaveza, Alen Jusupović pokretač i vlasnik farme kaže kako ovaj posao za njih predstvlja idilu. Okruženi zelenilom prirode, vrijedna porodica Jusupović svakodnevno brine o magarcima i konjima na farmi a uspiju prozvesti i razne proizovode od magarećeg mlijeka.

Sve je počelo prije 9 godina kada je Alen odlučio sudjelovati u projektu i prezentovati svoju ideju Mali farmer. S obzirom da su mu roditelji tada bili nezaposleni a on tek na studiju, želio je pokrenuti nešto čime bi poboljšao ekonomsku situaciju ali i pobjegao u seosku idilu koju i danas više voli od grada. Pobjedom na takmičenju Alenu se pružila mogućnost da svoju ideju ostvari što je i učinio.

Danas 9 godina poslije kaže kako se ne kaje i kako u ovome vidi svoju budućnost.

U druženju sa Alenom, ali i predivnim magarcima, naročito onim najmanjim zbilja uživasmo pa nam odlazak sa ove farmerske idile teško pade. Farma pored divnih životinja odlično je mjesto i za opustiti se i odmoriti od svakodnevnih briga. Stoga sa nestrpljenjem čekamo etno selo koje porodica Jusupović planira izgraditi, a do tada možete uživati u igri sa magarcima i jednodnevnim izletima na ovu farmu.

Ovaj video je nastao uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj materijala je isključiva odgovornost Primat plus d.o.o i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši