“Sve sam stekao zahvaljujući violini” (VIDEO)

Ljubav prema muzici, a posebno divnom instrumentu violini motivisala je Sifeta Avdića iz Tuzle da tu istu ljubav pretvori u posao.

Sve je počelo kada je 1967 godine upisao muzičku školu, danas 53 godine kasnije Sifet je jedan od najcjenenijih i napriznatijih graditelja violine ali i drugih gudačkih instrumenata. Svirao je izvornu i narodnu muziku, i imao svoju muzičku grupu. Sada vrijeme provodi u svom ateljeu izrađujući violine na kojima će svirati najbolji violinisti iz Meksika.

Baš u tom ateljeu Sifet se rado prisjetio svojih početaka.

Violinu na kojoj i danas svira kaže ne može niko kupiti. Jedino žali što nije zadržao svoju prve insturmente. Ipak kako kaže najveću radost mu trenutno predstavlja činjenica što ima svog nasljednika u izradi violina, ali i u muzičkom smislu jer je najmlađa Sifetova unuka izuzetno zainteresovana da pođe djedovim stopama. S obzirom da će joj Sifet biti učitelj, uspjeh neće izostati.

Ovaj video je nastao uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj materijala je isključiva odgovornost Primat plus d.o.o i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši