Od politike do pčelarstva: “Nisam bio kod doktora od ‘92.” (VIDEO)

Nekada političar, a danas uspješan pčelar. Kada je odijelo parlamentarca zamijenio pčelarskom uniformom, malo njih je slutilo da iza takve odluke stoji žena. Od Nusreta Sirće političara jedino je njegova žena Hajra mogla napraviti poljoprivrednikom. Danas uspješno vode poljoprivredno gazdinstvo “Pčelarstvo i ljekobilje Sirćo”.

Kaže da sve poslove zajedno rade, a da je njihov med toliko dobar i siguran da se može komotno u oko staviti. Prema riječima Nusreta njegova supruga Hajra ga je u sve uvela, jer su se njeni roditelji bavili pčelarstvom.
Pčelarstvom su se aktivno počeli baviti od 1995. godine, a odmah nakon toga su krenuli i sa ljekovitim biljem.

Nusret Sirćo

Kažu da su iskoristili čistoću zraka, a da im je najdraže od svega u ovom poslu kada ih kupci nazovu i kažu da im je njihov preparat pomogao.
Na njihova vrata kupci danas sami dolaze. Ponosno ističu da se od svog, i rada vrijednih pčela, može lijepo živjeti u BiH.

Ovaj video je nastao uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj materijala je isključiva odgovornost Primat plus d.o.o i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši