Zove ih svojim kraljicama! U Miričini su nas dočekale s preko 20 raznih jela! (VIDEO)

Preko 20 različitih bosanskih jela zateklo je našu ekipu televizije Tatabrada prilikom posjete Udruženja žena Miričanke u Gračanici. Predsjednica Nihada Salkić je u razgovoru za našu televiziju kazala kako su sa radom krenule 2017. godine. Malim koracima, radionicama pripreme zimnice, dekupaža krenuli su sa aktivnostima. Udruženje broji oko 56 članica iz sela Miričina. Iako su poznate po svojim radovima, pjesmi, Miričanke se vole i našaliti.
Početak našeg druženja započesmo sa bosanskom kahvom i lijepom pjesmom. Prema riječima predsjednice Nihade, najmlađa članica Saita ima 19 godina. Voli im, kaže, pomoći, ali i izrađivati trradiconalne predmete. Najstarija članica je Zejna je od samih početaka tu. Kaže kako je svi slušaju obzirom da je najstarija, te zbog toga najmanje radi, odnosno kako kaže najviše uživa.
Šta smo to još saznali u druženju sa pozitivnim Miričankama pogledajte u videu ispod.

Ovaj video je nastao uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj materijala je isključiva odgovornost Primat plus d.o.o i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši