“Moj život vam je jedna velika avantura. Proš'o sam svašta, samo me nije kameni mlin mljeo” (VIDEO)

U Malešićima kod Gračanice uživasmo u jednom zaista prelijepom ambijentu. Okruženi starinama, jezercetom, porazgovarasmo sa Sanelom Čajićem- vlasnikom prvog etno dvorišta u Malešićima. Nakon završene osnovne škole u Tuzli, Sanel se sa majkom i sestrom deselio u Gračanicu. Danas je administrativni radnik u Općoj bolnici u Gračanici. Kaže kako je njegov život jedna velika avantura, te da ga samo kameni mlin nije samljeo. Ranije je vodio boemski život, a dolaskom u zrelije godine Sanel kaže kako je odlučio da svoju želju iz djetinjstva realizuje upravo tada. Nabavio je ovce, ribice, koke, kako bi u svom dvorištu imao jedno malo etno dvorište.
U vrijeme pandemije, kada smo svi zapitali koliko brinemo o zdravlju, Sanel se odlučio baviti i plasteničkom proizvodnjom. Na poljoprivrednom zemljištu Fazlić, Sanel zajedno sa svojim rođakom obrađuje zemljište i proizvodi svoje domaće proizvode.
Upravo u tom njegovom etno dvorištu nude i gastro ponudu, koja se sastoji isključivo od domaćih proizvoda; organskog povrća, jaja i mesa.

Kako se odlučio na sve ovo i kako se snašao u brizi oko ovaca, pogledajte u video prilogu kolegice Elde Moranjkić.

Ovaj video je nastao uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj materijala je isključiva odgovornost Primat plus d.o.o i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši