Ne boje se muškaraca ni u jednom poslu (VIDEO)

Lisovići mjesto poznato po brojnim humanim rudarima, ali i vrijednim ženama, koje svojim angažmanom nastoje na bolje promijeniti svoje okruženje. Bez obzira čine li to kroz humanitarne projekte ili očuvanjem tradicije, naše divne bosanske žene spremne su na sve poslove. U to smo se uvjerili prilikom posjete članicama UŽ Lisovići, koje su kako bi obezbijedile sebi prostorije u kojima će boraviti radile i na mješalici, odnosno prema riječima njihove predsjednice Suade Mešić sve ove vrijedne žene učestvovale su na izgradnji stepenica i prilaza samim prostorijama MZ, ali i drugim radovima.
Međutim, ove vrijedne žene ne ističu se samo po društvenom angažmanu nego i po pravoj bosanskoj sofri s kojom nas dočekaše u Udruženju.
Uz pravu bosansku kafu ali i specijalitete nezaobilazne na bosanskoj trpezi, sa članicama UŽ Lisovići popričasmo o svemu. Nezaobilazni su bili i svakako i naredni projekti kojima će nas ove vrijedne žene u skorijem periodu izinenaditi, a o čemu se radi ostaje nam da vidimo.
Uživajte u video prilogu kolegice Mersihe Zahirović.

Ovaj video je nastao uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj materijala je isključiva odgovornost Primat plus d.o.o i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši