“Odradio sam dvije sezone u Njemačkoj, uštedio i pokrenuo svoj posao u BiH” (VIDEO)

Svjetski poznat italijanski gelato sladoled konačno dostupan i u Tuzli. Novootvoreni Papi Gelato nudi veliki spektar ukusa ručno rađenih organskih sladoleda po tradicionalnim recepturama italijanskih majstora. Ranko Salihović, 39-godišnji poslastičar iz Tuzle ima zanimljivu priču. Kaže da se poslastičarstvom bavi 20 godina. Iskustvo je sticao u Švicarskoj i Njemačkoj gdje je radio za italijanske majstore sladoleda. U Tuzli je otvorio “Papi gelato” slastičarnu, a njegovi sladoledi su prepoznatljivog ukusa.

Papi Gelato

Kaže da sve sladolede radi sa svježim voćem, a većina njegovih sladoleda su bez glutena, dok su pojedini i bez laktoze. Samim tim i osobe koje imaju intoleranciju na gluten i laktozu mogu konzumirati Rankov sladoled.
Ovaj brend nastao je sa ciljem da ujedini istinske ljubitelje tradicionalnog ručno pravljenog autentičnog gelato-a, napravljenog od vrhunskih, organskih i svježih sastojaka, bez dodatnih boja ili okusa.
Neupitan kvalitet njegovog proizvoda možete i sami probati u novootvorenoj Papi gelato kući sladoleda i torti u centru grada na uglu ulica Hadžihasanage Pašića i Malkočeve (u blizini Čaršijske džamije), između dva najveća tuzlanska trga.
Gelato po italijanskoj recepturi najzdraviji je desert koji možete pronaći, bez glutena, na organskim bazama i udjelom svježeg voća. Upravo zato gelato je tražen, cjenjen i prestižan svugdje u svijetu. Papi Gelato pored standardnih okusa koje možete pronaći na web stranici svakodnevno ima nove i inovativne specijalitete, poput nedavne ponude sladoleda od hurmi ili slane karamele – rekao nam je Ranko Salihović.

Ovaj video je nastao uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj materijala je isključiva odgovornost Primat plus d.o.o i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši