IZGUBLJENO BOGATSTVO u šumama BIH (VIDEO)

Crnjevo je naseljeno mjesto u općini Zavidovići, Bosna i Hercegovina. U pitanju je herojsko i gordo Crnjevo, oaza čistote.
Upravo tu na granici općina Zavidovići i Banovići nalazi se poznato izletište Johe koje je postalo prepoznatljivo po tradicionalnom turniru u malom fudbalu, a zahvaljujući internetu ta se prepoznatljivost pročula cijelom planetom.
Tradicionalni turnir svake godine, počevši od 1975. godine, organizuje Udruženje za razvoj sela Crnjevo, koje tom prilikom priređuje pravi sportsko-rekreativni spektakl na ovom izletištu. Pored sportskih manifestacija i druženja, ovo Udruženje nastoji i medijski promovisati Crnjevo, sela sa bogatom kulturno-historijskom prošlosti ali i velikim turističkim potencijalom.
Tako je Udruženje apliciralo za dobijanje statusa “Najljepšeg sela u BiH”.

Crnjevo

Da su i mještani ozbiljno shvatili status, govori i činjenica da su se u Crnjevu već počeli otvarati prvi smještajni kapaciteti. Podnožje Crnova-Bandijere, zahvaljujući velikom entuzijazmu mještana i dijaspore moglo bi se vrlo brzo naći na mapi onih koji vole posjetiti sela planinskog tipa i uživati u staroj arhitekturi, bogatoj tradiciji i ljepotama prirode.
Da je Crnjevo posebno, ukazuju i činjenice da su o Crnjevu pisani i književni opusi.


Po pozivu starih prijatelja otišli smo do njihovog sela da otkrijemo šta nam to spremaju. Kako saznajemo, energija je na nekom zavidnom nivou i nikada seljani nisu bili uzbuđeni oko nadolazećeg događaja kao što je ovoga puta. Šta se sprema najljepšem selu BIH saznajte u nastavku.

Ovaj video je nastao uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj materijala je isključiva odgovornost Primat plus d.o.o i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši