Veseli bračni par ljubav prema starinama pretvorili u bosanski konak Zum-Ra (VIDEO)

Bistričak je naselje na sjeveru grada Zenice smješteno na Bistričkoj rijeci. Bilo je poznato je kao omiljeno odmaralište Zeničana sa bogatim rekreativnim sadržajima. Međutim, propadanjem Željezare Zenica, ali i zbog šteta zbog poplava iz 2014. godine, nekadašnje odmaralište danas je više pusto nego ispunjeno.

Ipak tu u Bistričaku, pronađosmo jedno zaista lijepo i toplo odmaralište, ispunjeno tradicijom sa bogatom gastro ponudom.

Priprema bureka

Zumra i Ramo Dedić vlasnici su Bosanskog konaka u Bistričaku, naselju udaljenom oko 25 kilometara od Zenice. Kažu da u ovom mjestu imaju brojni sadržaj koji je zanimljiv posjetiocima – hranu, smještaj, prirodu itd.

Ramo kaže da ne bi otišao iz Bosne i Hercegovine nikad.

“Imam ponuda i iz Amerike. Čovjek mi daje 6.000 dolara platu, ali ne bih otišao iz svoje Bosne i Hercegovine. A, ni od svoje Zumre”, kaže Ramo.

Kaže da im u posjetu dolaze ljudi iz Srbije i Hrvatske.

“Volio bih da i dalje dolaze jer mi ne možemo da živimo jedni bez drugih. Nama nema ništa drugo do zajedničkog života”, kaže Ramo koji u Bosanskom konaku ima zastave Njemačke, Srbije, Hrvatske i brojnih drugih zemalja.

Dolaze im gosti i iz Amerike, Njemačke i brojnih drugih zemalja. U posao su krenuli prije dvije godine.

Bosanski konak Zum-Ra

U nastavku možete pogledati ovu priču:

* Ova publikacija je nastala uz finansijsku podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost/naziv provedbenih partnera/autora i ne odražava nužno stav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši