Skriveni raj naše zemlje: Prokoško jezero, odmor za tijelo i dušu! (VIDEO)

Visoko na planini Vranici poznatnoj rudnoj bosanskohercegovačkoj planini udaljenoj 22 km od Fojnice nalazi se raj na zemlji- Prokoško jezero. Jedinstveno po ljepoti i biološkoj raznolikosti, jezero je smješteno na gotovo 1700 m. Kao jezero tipa “gorske oči” gotovo je jedinstveno u Bosni i Hercegovini.
Znamo da je naša lijepa Bosna i Hercegovina bogata nevjerovatnom prirodom; jezerima, rijekama, vodopadima i planinama od kojih zastaje dah, ali nekako na ovom mjestu baš sva ljepota Bosne i Hercegovine dolazi do izražaja.

Prokoško jezero


Jedno je od rijetkih mjesta u prirodi gdje možete da uživate u čistoj i netaknutoj prirodi ali da opet imate sav komfort koji vam je potreban.
Pored prirodnih ljepota, jezero je okruženo vikendicama u kojima možete pronaći smještaj, a dodatno ga krase i merhametli domaćini koji su našoj ekipi pored smještaja ponudili i prave domaće specijalitete.
Na Prokoškom jezeru smo se zadržali oko dva dana, što nam je bilo dovoljno da zabilježimo prelijepe kadrove, ali i snimimo zanimljive sagovornike. Naravno sve ćete to moći propratiti u programu naše televizije, a u videu ispod uživajte u ljepotama jednistvenog bh. jezera.

* Projekat promocije turističkih potencijala FBiH finansira/sufinansira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši